Juttuja kylältä


Tältä sivulta löydät poimintoja Alavin kylästä tehtyihin juttuihin vuosilta 2010-2014.
Joitakin nostoja uudemmista jutuista on tehty kylän Facebook-sivuille.
Valitettavasti aiemmin tällä sivulla olleet linkit paikallislehti Outokummun Seutuun eivät toimi lehden verkkosivu-uudistuksen vuoksi!


Paikallislehdessä heinäkuussa 2014
Kylän kesätapahtumasta uutisoitiin Outokummun seudussa 17.7.: "Alavin kesätapahtuma tarjoili monenlaista".

Maakaista.fi: Alavin, Suvisrannan ja Herneahon kyläteillä katsotaan tulevaisuuteen (maaliskuu 2014)
Paavo, paikallistoimijat aitona voimavarana -hankkeen kyläkierrokseen liittyen Maakaistan sivuilta on nähtävissä kylästä kertova juttu: Linkki Maakaistan sivuilleKotiseutuliiton kirja-arvostelu Alavin uudesta kyläkirjasta “Kyläteillä” (toukokuu 2013)

Alavin kylän uusi “Kyläteillä” -kyläkirja kerää kiitoksia myös Kotiseutuliiton kirja-arvostelussa. Lue arvio täältä: http://www.kotiseutuliitto.fi/kylateillaUutisointia helmikuussa 2013

Outokummun Seutu -lehdessä kerrottiin kyläyhdistyksen vuosikokouksesta: Paljon hyvää Alavissa, valokuitukin häämöttää lähitulevaisuudessaKyläkirjan julkistamistilaisuus  (tammikuu 2013)

Uuden kyläkirjan julkistamistilaisuus pidettiin tiistaina 29.1. Outokummun kaupungintalon kahviossa. Tämä ylitti myös tiedotusvälineiden uutiskynnyksen. Outokummun Seutu uutisoi tapahtumasta otsikolla Alavin kyläkirja kylpi kehuissa ja kiitoksissa. Yle Pohjois-Karjalan juttu oli puolestaan Kyläkirja ansaitsee ammattiosaamistaAlavi on viikon kylä! (joulukuu 2012)

Näin joulun alla meidän kylä on valittu viikon kyläksi! Katso lisää Maakaistan sivuilta: http://maakaista.fi/etusivu/ajankohtaista/item/435-viikon-kyl%C3%A4-alavi-suvisranta-outokumpu

Yle Pohjois-Karjala kävi tekemässä viikon kylästä radiojutun, joka kuultiin radiossa tiistaina 11.12.2012. Tässä linkki juttuun: Kesäisin tandemhiihtoa heinäpellollaKuulumisia kyläillasta (marraskuu 2012)

Torstaina 15.11. kylällemme saapui Laiffia Landella -hankkeen organisoima kyläilta. Edellisen kerran kyläiltaa vietettiin helmikuussa 2011. Tällä kertaa kyläilta painottui laajakaista-asioihin, olihan yhtenä illan järjestäjänä Sadan Megan Itä- ja Pohjois-Suomi -hanke.


Kyläillan aluksi sivistysjohtaja Jukka Orenius esitti Outokummun kaupungin tervehdyksen. Hän kertoi viimeisimmät kuulumiset mm. aina niin askarruttavasta kaupungin taloudesta sekä matkailuhankkeesta.


Tietoliikenneyhteyksien osalta illassa saatiin sellaista viestiä, että mikäli Alavin kylä haluaa valokuidun, niin kaupunki on varannut budjettiin rahaa, jolla voitaisiin tätä hanketta osittain tukea.  Asiassa pitää vaan ryhtyä pikaisiin toimiin, sillä kylän halukkuudesta nopeisiin nettiyhteyksiin tulisi ilmoittaa jo vuoden 2013 aikana. Kyläillassa oltiinkin yleisesti sitä mieltä, että valokuitu tulisi kylälle saada. On aivan selvää, että ilman nopeita nettiyhteyksiä ei ole tulevaisuudessa kylääkään. Lisäksi valokuitu nostaa kiinteistöjen arvoa, mahdollistaa etätyön ja on yksi houkuttelevuustekijä silloin, kun kylälle halutaan uusia asukkaita. Niinpä kyläillassa suunniteltiinkin, että liikkeelle lähdetään keräämällä nimilistaa nopeista nettiyhteyksistä kiinnostuneista. Asia on siis laitettu jo vireille!


Kyläillan lopuksi mietittiin oppimiskahvilan merkeissä ideoita kylän meininkiin, tarvittaviin tietoihin ja taitoihin sekä nopeisiin nettiyhteyksiin liittyen. Ryhmissä pohtimalla aiheisiin saatiinkin uusia näkökulmia ja mielenkiintoisia avauksia.


Kooste kyläillan tuotoksista löytyy osoitteesta: https://msl–ita-fi.directo.fi/@Bin/205139/alavisuvisranta15.11.pdf


Kylän rosvopaistitapahtuma

Lauantaina 14.7.2012 Muurajalla pidetty rosvopaistitapahtuma keräsi paikalle runsaasti kiinnostuneita. Myös paikallislehti Outokummun seutu oli paikalla. Kiitokset Saikkosille tapahtuman puitteista ja rosvopaistin ansiokkaasta valmistuksesta!


Laiffia landella – kyläkahvilailta 24.2.2011

Laiffia Landella -hankkeen järjestämä kyläkahvilailta pidettiin Muurajan kartanolla helmikuussa 2011. Illan aikana ideoitiin uutta ja kehitettiin vanhaa. Illan tuotoksiin voi käydä tutustumassa osoitteessa: http://www.msl.fi/index.php?pid=133&cid=51 klikkaamalla sivun alareunan kohtaa “Lataa tiedosto: Alavin seudun kyläjulistus”


Vuonna 2006 tehtyyn kyläsuunnitelmaan voi puolestaan tutustua osoitteessa http://www.msl.fi/aluetoiminta/muuttiedostot/Alavin_kylasuunnitelma.pdf


Linkki lehtijuttuun: vuoden 2010 kyläyhdistyksen vuosikokous

Outokummun seudussa ilmestyi 18.2.2010 juttu kyläyhdistyksen vuosikokouksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti